sunnuntai 30. elokuuta 2015

Normipäivä

Kanat on hurjan kiinnostuneita kaikesta, mitä pihalla tapahtuu. Ne tulee aina lähimaastoon oleskelemaan, kun pihalla jotain touhuaa. Tässä mä nyt olen töistä tullut ja hakenut Aunin hoidosta. Silloin, kun oli nämä ihanat helteet. Siitä lämmöstä mä haaveilen edelleen. Valkoiset kukonpojat ovat kaikista kesympiä.


Satuin kuvaamaan myös sydämen muotoisen pilven tässä joku aika sitten. Ihan meidän navetan päällä. Se lipui siitä pohjoiseen ja vaihtoi muotoa mennessään. 


Nämä alkavat nyt olemaan jo turhan tuttavallisia... Mä kyllä ymmärrän, että siinä on ollut mukava makoilla, koska tuohon on paistanut aurinko koko alkuiltapäivän ja tuo varjo tuosta oli juuri siirtymässä pois. Paskovat portaat! Tuossa tuo musta ja kirjava kana lähimpänä ovea ovat niitä huhtikuussa kuoriutuneita. Musta tipu ja keltainen tipu, voi kuinka niistäkin on jo kasvanut isoja! Kohta ne alkavat munimaan! 

lauantai 22. elokuuta 2015

Ravintolapäivä 2

Sunnuntaina 16.8. vietettiin jällen ravintolapäivää. Väkeä kävi aavistuksen vähemmän kun keväällä, mutta olin saanut alennusta talovuokrasta ja olin ymmärtänyt nostaa kakkupalan hintaa kahdesta eurosta kolmeen. Jäätiin tasoihin jälleen. Koko lauantaipäivän olin siellä talolla kreemittämässä, kuorruttamassa ja paistamassa kaikkia. Kaikenkaikkiaan ravintolapäivän ruokiin meni ehkä noin 40 munaa. (Saatiin tämäkin teksti linkittymään jotenkin kanoihin!)

Tuumasin joskus illalla miehelle, että oon tosi tyytyväinen kakkuihin, niistä tuli hienoja. On tainnut nousta kusi päähän, kun en oo kerenny koko päivänä vessassa käymään.

Kuvissa tarkennus on vähän huono. Otettiin järkkärikamera mukaan, mutta se lyhyempi putki jäi kotiin. Hiukka hankala kuvata kakkuja noin kuuden metrin päästä, kun valo on vähän huono ja käsi tutisee... Kännykällä kuvatut taas on... noh, kännkylällä kuvattuja.

Kinuski-mustaherukka

Mustikka.
Ekaa kertaa koitin kermavaahtopäällysteistä kakkua. Täytyy näköjään treenata lisää. Katoin monta videota, että kuis se käy, mutta tiesin jo etukäteen, että eihän siitä mitään tule.

Sitruuna-salmiakki

Tutti-frutti
Banaanisiivuja yhdessä välissä, persikkasiivuja toisessa, mangopiltillä ja sitruunamehulla kostutettu, appelsiinimousset välissä ja sokerimassan alla mansikanmakuinen voi-sokerikreemi.

Sitten samaan syssyyn tuli tehtyä kummitädille 80v juhlakakku. Suklaa-vadelma sisuksella. Timantit olivat nallekarkin tapaisia pehmeitä ja syötäviä. Ruusut on sokerimassaa.


keskiviikko 12. elokuuta 2015

Munapiilo

Mä olenkin vähän ihmetellyt, että missä meidän munat on, kun on ollut tosi vähän munia kerättävänä. Kaksitoista munivaa kanaa ja 1-3 munaa päivässä. Tänään löytyi munapiilo. Kävin hakemassa marsuille heinää ja sattumalta katsoin oikeassa kulmassa oven vieressä olevan pusikon suuntaan. Siinä oli muna ihan kummallisessa paikassa. Kumarruin sitä noukkimaan ja silmiin osui kymmenen munan kasa! Saniaisia vähän pöyhiessä löytyi vielä kaksi lisää.

Nyt täytyy varmaan mennä tutkimaan loputkin pusikot tästä läheltä. Sain jo runsaasti nokkoselta jälkiä sääriin, kun oli matalat kengät ja lyhyet housut.

Tiuhti ja Pulu hautoo edelleen. Tyhjennetään pesät joka päivä. Karvajalka, Pikku-Puffi ja Muska luovutti jo.