keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Valkosuklaakakku

Uskokaa tai älkää, mutta leivontaharrastuksesta huolimatta en oo koskaan tehnyt mitään, missä pitäisi tehdä valkuaisista tai keltuaisista vaahtoa erikseen. Tässä vaiheessa, kun munakaapissa odottaa 40+ munaa, niin voi varmaan uhrata muutamia kappaleita tieteelliseen kokeeseen.

Tässä on erikoista sekin, että kakkuvuoan ympäristön lämpötilaa säädellään vesihauteella!! En ole koskaan kokeillutkaan.

Ainekset:
3 kananmunaa
120 g valkosuklaata
120 g tuorejuustoa

Teko:
- Erottele keltuaiset ja laita valkuaiset kulhoon jääkaappiin
- Sulata suklaa. Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita.
- Ota kulho pois lämmöltä ja lisää keltuaiset. Sekoita kunnolla.
- Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas.
- Lisää näin saadusta marengista 1/3 tuorejuustosekoitteeseen ja sekoita hyvin. Sitten lisää loput marengista, puolet kerrallaan, samalla hyvin sekoittae.
- Taikina kakkuvuokaan. Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä uunivuokaan. -- --- Paista aluksi 170 asteessa 15 min
- Sitten 160 asteessa 15 min.
- Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna kakun paistua ”jälkilämmöissä” vielä 15 min.

Kuis kävi?

No huonosti.
Erottelin varmaan kymmenen munaa, jotta sain talteen kolme keltuaista ja kolme valkuaista erikseen. Keltuainen hajosi aina, kun avasin munan. Noh, illalla syödään munakasta.

Mä olin kysellyt monessakin paikassa, että vaahtoutuuko valkuainen sauvasekottimella. Mulla kun ei ole yleiskoneeseen kun yksi kulho, enkä omista sähkövatkainta. Yleiskoneen kulhoa nyt kuitenkin tartti tohon tuoerejuusto-suklaa-keltuainen osioon. Olis pitäny siirtää ne eri kulhoon ja pestä kulho ja vaahdottaa valkuainen ja sen jälkeen jälleen siirtää valkuaiset omaan kulhoon eka erä takaisin, jotta saa lisättyä valkuaista pienissä osissa sekaan. Kukaan ei vastannut mun kysymykseen, joten oletan ettei kukaan sitten ollut kokeillut asiaa.

Vaahtoutuuko valkuainen sauvasekottimella?
Valkuainen ei vaahtoudu sauvasekottimella.
Muuttuu valkoiseksi, mutta vaahtoutuu yhtä hyvin kun rasvaton maito, eli ei tullut "kupissa pysyvää marenkia".

Siinä vaiheessa, kun valkuainen on pyörinyt kulhossa muuttumattoman näköisenä viisi minuuttia sauvasekottimen mölyämisestä huolimatta päätin tyrkätä koko mössön sitten sinne muiden joukkoon. Yleiskone vispasi sitten täydellä teholla x-aikaa ja heitin joukkoon vähän kookosta.

Enkä vaivautunut tekemään vesihaudettakaan, kun ei mennyt niinkun piti.

Maistuu valkosuklaalle ja kookokselle. Ei pahaa, ei hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti