torstai 20. marraskuuta 2014

Kahvikakun basic

Luottoresepti tiikerikakulle, grauh!

250g voita
350g sokeria
400g jauhoja
4 munaa
1tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa
2rkl kaakaojauhetta

- Munat ja sokeri vaahdoksi.
- Maito
- Jauhot ja leivinjauhe yhdessä (+kaakaojauhe)
- Pehmeä voi

Ikivanhassa ohjeessa käsketään viimeisessä vaiheessa lisäämään "vaahdoksi hierottu voi". Mulla ei ole aavistustakaan, kuinka voi hierotaan vaahdoksi, joten olen joka toinen kerta laittanut voisulaa ja joka toinen kerta pehmeänä.

Kyseessä on siis tiikerikakku, joten taikina puoliksi ja toiseen puolikkaaseen vain kaakaojauheet. Itse en ole tästä ohjeesta "oikeaa" tiikerikakkua koskaan tehnyt.

Ohjeen tuunaaminen:
-Jos haluaa suklaataikinan, niin kannattaa kaakaojauheen määrä tuplata
-Kaakaojauheen voi luonnollisesti jättää pois, jos haluaa vaalean taikinan.
-Sitruunankuori vaaleassa taikinassa on tosi bueno kokotaikinaan kokonainen sitruuna.
-Vaaleassa taikinassa, etenkin muffinssien kohdalla, suosittelen lämpimästi lisäämään yhden valkosuklaalevyn rouhittuna. Meillä on käytetty Pandan levyjä ja ne on sen 120g muistaakseni.
- Tummaan taikinaan tummaa suklaata.
- Taikina on kohtuu jäykkää täyttää kulhoon/vuokaan/muffinssikuppiin.
- Kohoaa maltillisesti, joten jos haluaa täyteläiset muffinssit ilman kuorrutteita, kannattaa täyttää kupit ainakin se 2/3. Osa mun käyttämistä muffinssiohjeista tursuaa kattoon asti ja se on tosi ärsyttävää, kun mun on aina tarkoitus kuorruttaa ne muffinssit.

Tässä ikivanhassa ohjeessa sanotaan myös "paistetaan hyvässä lämmössä". :D Mulle se hyvä lämpö on ollut 175 ja about tunti. En ole koskaan tainut katsoa kelloa, koska en ole koskaan tämän kanssa vielä käyttänyt normaalia vuokaa. Muffinsseja, popseja, jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti