sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Muutto valmis!

Oli muuten melkoisen haastavaa saada noi kaakattimet kiinni. Onneksi vanha kanala oli aika pienikokoinen, kun siellä ne ei mahdu rynnistelemään niin kovin karkuun. Mä kuvittelin saavani kaikki yhdeksän kahteen kolmeen laatikkoon. Claudia ja Pulu, Buffy ja Liekki sekä kolmanteen loput viisi. Aina voi kuvitella. Se on ihan maksimi laittaa kaksi kanaa samaan laatikkoon. Kolmatta jos koittaa, ni jompikumpi niistä aiemmin laitetusta singahtaa sieltä kun ohjus. Joten tein kaksi hakureissua, kun ei niitä pahvilaatikoita mahtunut autoonkaan kun kolme kerralla.

Ensin ei haluta mennä pahvilaatikoihin ja uudessa paikassa ei sitten olisi haluttu tulla niistä pois.

Jokatapauksessa muutto on suoritettu. Kuvakasa kertokoot kaiken.


Aika ujosti olivat tulossa ulos. Claudia oli ensimmäinen utelias ja perässä luonnollisesti Pikku-Ukko. Mä kävin sisällä heittämässä kaikki pihalle parin tunnin odottelun jälkeen. Tai kyllä ne meni ihan oma-aloitteisesti, kun mä levittelin turpeet ja purut sisälle ja laitoin ruokakipot vielä roikkumaan.


Sisällä on nyt munintapesiä riittävästi. Valkoinen hökötys ei ole koskaan ollut suosittu. Muistaakseni sieltä on kerätty yhteensä kaksi munaa. Todennäköisesti siksi, että on liian vaalea ja liukas. Siellä ei kuivikkeet pysy sisäpuolella millään. Varmaan tarvii laittaa siihen vielä jotkut puupalikat eteen, jotta saisi suosiota. Neljän pesän härveli on uusi. Toivottavasti tykätään. Ylimmäisenä olevat minipesät on mun ensimmäisenä rakentamat ja ne on olleet ulkotarhassa vanhassa kanalassa. Eipä juuri ole tykätty. Koskaan sinne ei kukaan muninut. Vanhassa paikassa oli kaksi kiinteää munintapesää ja jostain syystä niistä oikeanpuolimmainen oli sellainen, että sinne ne jonotti. Myöskin hautomakuumeiset yrittivät kaikki sinne samaan pesään... Nyt on pesiä mistä valita. Josko ei tarttis tunkea yhteen?


Claudia istuskeli orrella, muut ihmettelivät ulkona.

Vanha sisätila noin 5 neliötä ja ulkoaitaus about 7 neliötä. Uusi sisätila noin 9 neliötä ja ulkoaitaus 12 neliötä. Kyllä kelpaa seitsemän kanan ja kahden kukon kuopsutella. Taidetaan tarvita lisää kanoja, jotta pysyy tupa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti