maanantai 22. joulukuuta 2014

Kanalan jouluvalmistelut


Nuoret sulautuvat seinään. Ylempi oli malliesimerkki "kana vartaassa", kunnes kaivoin kännykän esiin ja se vähän valpastui ja kohottautui. Mutta molemmat on toistaiseksi nimettömiä.


Kanat sai kuusen ja purupaalin. Kesällä laitoin purua ja turvetta, mutta nyt syksyllä vaan turvetta. Tällä kertaa toi purupaali sai kyllä kanat kaatuilemaan. :D Harmi etten saanut kuvia. Mika kävi kanalassa katsomassa, mun tekemiä muutoksia ja tuli melkein hädissään sisälle kertomaan, että nyt on kanat rikki! Ne on melkeen kaikki maassa ja sätkivät. Kunnes oivalsi, että nehän kylpee kaikki joukolla riemuissaan. Normaalisti kylpypaikka on ruolla kuusen takana reunassa, niin nyt kun yhtäkkiä tuli ihan jokapuolelle uutta purua, niin olivat kaikki ketarat ojossa. :D

Laitoin myös ikkunat lopullisesti kiinni ja sisäruudutkin paikoilleen. Lämpölamppujen paikat vähän muuttui ja ruokapaikkojakin tuli nyt yksi lisää. Vielä täytyy ikkunan ja seinän väliin työntää vähän villaa ja sitten saa talvi tulla.

Positiivinen juttu oli se, että vaikka viimeyönä oli ollut kymmenen astetta pakkasta, niin kanalassa oli ihan kunnolla lämmintä. Edes lattianrajassa oleva vesikippo ei ollut jäässä. Pelkäsin lähinnä siksi, että kanalassa tosiaan on viileää ja ikkunat eivät olleet kunnolla paikoillaan. Kanat ovat päässeet siis silloin tällöin vielä muutamaksi tunniksi ulkolemaan, Pääasiassa maatiaiset. Orppiköntyksiä ei kamalasti kiinnosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti