Kolmeen erikokoiseen irtopohjavuokaan.
Pohja:
150 g voita
1,25 dl sokeria
4 keltuaista
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Ohje:
-Pohja ensin.
-Voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
-Kuivat aineet keskenään sekaisin.
-Jauhot ja maito vuorotellen varovasti taikinaan. Aloita ja lopeta jauhoilla.
-About tasaisesti voideltujen ja korppujauhotettujen vuokien pohjalle.
-Marenki näiden jälkeen ja pohjien päälle.
Ohje sanoi, että uunissa 175 astetta 25-30min, mutta mä jouduin kyllä pitämään 40min, kun se tutisi keskeltä ja tökätessä+maistaessa se maistui vaan raa'alle kananmunalle. Blah. Meinasi jo usko loppua kesken.
Täyte:
Mulla oli tälläkertaa sitruunatuorejuustoa, sitruunarahkaa, kermaa ja vanilijakreemiä. Niiden päällä reilu kerros salmiakkijauhetta. Sitruuna-salmiakki on hyvin usein toiveena, kun mieheltä jotain makuyhdistelmää kysyy.
Tältä näytti vappu-brita.
Ja maistui hyvälle. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti