torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappu-brita

Löysin kerrankin ohjeen, johon tulee pelkkiä keltuaisia! Voin tehdä marenkia, eikä tarvii kaikkia keltuaisia antaa koiralle! Paitsi, että tähän tulee myös ne valkuaiset. Ohje bongattu siis http://suklaapossu.blogspot.fi/

Kolmeen erikokoiseen irtopohjavuokaan.

Pohja:
150 g voita
1,25 dl sokeria
4 keltuaista
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl maitoa

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Ohje:
-Pohja ensin.
-Voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
-Kuivat aineet keskenään sekaisin.
-Jauhot ja maito vuorotellen varovasti taikinaan. Aloita ja lopeta jauhoilla.
-About tasaisesti voideltujen ja korppujauhotettujen vuokien pohjalle.
-Marenki näiden jälkeen ja pohjien päälle.

Ohje sanoi, että uunissa 175 astetta 25-30min, mutta mä jouduin kyllä pitämään 40min, kun se tutisi keskeltä ja tökätessä+maistaessa se maistui vaan raa'alle kananmunalle. Blah. Meinasi jo usko loppua kesken.



Täyte:
Mulla oli tälläkertaa sitruunatuorejuustoa, sitruunarahkaa, kermaa ja vanilijakreemiä. Niiden päällä reilu kerros salmiakkijauhetta. Sitruuna-salmiakki on hyvin usein toiveena, kun mieheltä jotain makuyhdistelmää kysyy.

Tältä näytti vappu-brita.
Ja maistui hyvälle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti