sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kanalan vuosisiivous

Vähän venähti tämän vuosisiivouksen tekeminen. Oli tarkoitus jo elokuussa hoitaa, mutta ei ollut töiden puolesta aikaa. Nyt saatiin apuja tyhjentämään kanalaa. Kanat oli ihan kauhuissaan. Tottakai. Heille vieraita naamoja tulee yhtäkkiä sorkkimaan heidän pehkujaan ja vie kaikki pesät ja muut ulos! APUA! Apukädet tuli multa kysymään, että missäköhän ne tiput on ja mä jo ehdin hätääntymään. Kanalassahan ne oli, mutta olivat tiukasti Muskan alla komennossa hipihiljaa. Eivät olleet uskaltaneet mennä Muskan lähelle, kun näytti kuulemma siltä, että käy kimppuun justiinsa. Ei ehkä ollut kovin kaukana.

Mä kaappasin Muskan ja tiput pieneen kuljetusboksiin siivouksen ajaksi. Ettei tiput häviä, kun Muska ei ollut vielä tuonut niitä ulos ollenkaan. Apukädet tosiaan tyhjensi kanalan aikalailla pohjiaan myöden (maapohja) ja mä pesin painepesurilla virikkeet.


Kyllä nyt on taas siistiä. Kolme paalia purua sinne upposi ihan tuosta noin vain. Kanat oli luonnollisesti tupeksimassa oven suussa, eivätkä suostuneet sisään menemään ollenkaan aluksi. Laitoin kaikki herkkuruuat ja kotkottelin kutsua, mutta motkottivat närkästyneinä ja palasivat bumerangina takaisin pihalle. Puolet jäi vielä orrelle ulos nukkumaan. Kai ne siitä sisälle joskus uskaltautuvat.

TIPUKUVIA! Nyt saa edes jotain tipukuvaa, kun on vaalea puru taustalla. Musta kana nyt on tietenkin musta pallero kuvassa, mutta edes jotain toivoa. Neljä tip-tip-tipua!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti