sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Brookies osa 2, älä tee näin

Brookies testiä isommassa astiassa. Hyvä idea. Vai... Se vuokrakämpän halvin mahdollinen uuni ei ole kovin suuri. Mun neliö irtopohjavuoka ei mahtunut uuniin, koska sen pohjan reunat on liian leveät. Puoli senttiä. Astia ja kaikki valmiina, hurjan huolellisesti tasoitettu taikina pohjalle ja...

 AAAARRRGH!

Onneksi pohjataikina on kiinteää. Mulla oli siinä leivinpaperi pohjan ja reunan välissä, joten sain ihan hyvin sen sitten siitä siirrettyä syvälle uunipellille. Reunat irti ja siirto. Tokihan se pohja nyt sitten levähti siinä paistaessa toispuoleisesti. Toisen reunan laitoin lähelle takareunaa, ettei valu, mutta etupuolta on siinä vaiheessa turha lähteä tukemaan millään, kun ei ole mitään hätävararatkaisua siihen kohtaan. Pellille laitettu veitsi tms. ei toimi. On joskus tullut kokeiltua jossain vastaavassa tilanteessa.

Virheistä oppii, ehkä jos ne tekee oikein monta kertaa? Muista tarkistaa, että paistoastia mahtuu uuniin. Mä oon tolla irtopohjavuoalla tehnyt vaan hyydykekakkuja jääkaapissa. Ei oo tullut mieleenkään ettei se muka mahtuisi uuniin!

Ei siis tullut tasaisesti mud-cake pohjaa.

Laittelin sitten reippaammin päälitaikinaa esipaiston jälkeen tuohon ohuemmalle puolelle. Että olisi edes jotakuinkin tasassa. Vähän se valahti reunan ulkopuolelle, mutta ihan jees.

Paistoaika oli tällä kertaa 10+18min ja se oli liikaa. Pohja tosiaan levähti pellillä suuremmalle pinta-alalle eli ohuemmaksi. Pintaan odottelin vähän väriä ja varmaan 13min kohdalla se olisi ollutkin koostumukseltaan hyvää. Nyt se näyttää hyvälle, mutta ei ole niin mehevä kun ensimmäinen yritelmä.

Pohjan epäonnistumisesta huolimatta eihän tämmöinen voi olla pahaa, jos siinä on reilu suklaalevy, melkein puoli kiloa voita ja puoli litraa sokeria.


Kanat

Buffyn sulat näyttää kokoajan paremmilta. Vielä se on kalju pyrstöstä, mutta joka puolelta näkyvä kasvu puskee hyvää vauhtia. Se on ulkollut nyt joka päivä. Onneksi.

Pulu ei ymmärrä lopettaa hautomista ja nyt Muskalle on iskenyt hautomakuume... Voi luoja sentään näitä kaakattimia. Munia on tullut nyt viisi per päivä. Etenkin pikku-Claudia on ahkera munija. Miten sen kokoinen muna MAHTUU sen kanan sisälle? Puhumattakaan, että se jättää munimatta vain noin joka kolmas päivä. Miten sinne mahtuu sisälle niin monta munaa, kun kananmunan kehitys kuitenkin mun ymmärtääkseni kestää pari viikkoa alkutilanteesta munimiseen. Sen mä jo lakkasin hämmästelemästä, että miten se sen puskee ulos, kun ihan hyvin näköjään, kun yhden pullautti mun kengänkin päälle silloin alkuvuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti