tiistai 15. heinäkuuta 2014

Brookies

Brownies + cookies = brookies

Pus!
Pahinta tässä ohjeessa on se odottelu. Se ihan oikeesti täytyy antaa jäähtyä ennen leikkaamista. Oli pakko kokeilla, mut ei oo vaihtoehtoja, koska se ei vaan leikkaudu kuumana.

Ohje on ihan suoraan Kinuskikissalta ja toimii. Kinuskin ohjeet tuppaa olemaan muhkeita, joten tässäkin tuo paistoastian koko voisi olla ihan hyvin paljonkin suurempi. Tässä taitaa olla yksi tulevan lapsen ristiäisleipomukista. Varmaan menee tuplana koko pellillinen. Paistoaika oli mulla myöskin pidempi kun 10+13min. Mun aika oli 15+20min, tosin mulla oli lasivuoka ja siinä asiat tuppaa kypsymään ehkä sata kertaa kauemmin. (Pieni pannukakku ja meni reippaasti yli tunti, edelleen raaka keskeltä...) Mulla on selkeästi vajausta oikean kokoisesta teräsastiasta tässä kohtaa! Tosin uunikaan ei ollut ihan 200 siinä vaiheessa, kun lykkäsin tämän uuniin. Mikä siinäkin on, ettei voi laittaa uunia päälle silloin kun aloittaa, vaan vasta sitten, kun "pitäis olla jo". :D

Sopii loistavasti päikkäriaikaan tehtäväksi, koska ensimmäinen taikina tehdään kattilassa ja sen pystyy tekemään kaikessa hiljaisuudessa kuunnellen missä vaiheessa se rupattelu siellä taaperon huoneessa loppuu ja Nukkumatti saapuu. Meillä on onneksi sellainen tilanne, että tämmöiset yleiskoneen mölinät, joita toisen taikinan kohdalla tarvii, ei häiritse Ainon unta lainkaan.

Munien määrää on tosi vaikea arvioida, kun meidän munat on pienempiä kun kaupan munat. Etenkin Claudia tekee pikkuisia munia. Ekaan taikinaan pistin kaksi suurinta ja toiseen taikinaan neljä pienempää.

Kotkottimien voinnista sen verran, että Buffy on jo kehdannut tulla ulos sekä joka puolelta alkaa sulat kasvamaan takaisin jo. Vaan on se silti ruma ja kalju vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti